Magazijn van de voedselbank Arnhem

Als vrijwilliger bij de voedselbank maken we samen het verschil!

Lees hier de verhalen van onze vrijwilligers.

Vrijwilligster Barbarette, coördinator aanmeldingen

Barbarette zorgt met het team Aanmeldingen dat de juiste mensen een voedselpakket krijgen. Dat is secuur en verantwoordelijk werk. ‘En zeker niet saai! We hebben veel contact met de hulpverleners om alles goed af te stemmen. We zien dan ook het verhaal achter de cijfers. Administratie is mijn ding, ik help graag mensen en mijn inzet waarderen ze hier erg. Ik kreeg hier zelfs de kans mij te ontwikkelen tot coördinator. De voedselbank vind ik een goed geoliede machine, waar ik mijn ervaring, capaciteiten en initiatieven goed kwijt kan. En onze klanten staan voorop: fijn, want zo weet ik altijd waarvoor ik het doe’.

Vrijwilliger Rob, magazijnbeheerder

‘Ik zet hier mijn kennis en ervaring zo maximaal mogelijk in. En dat geeft energie’ aldus Rob Donders, magazijnbeheerder. ‘Het helpen van anderen zit in mijn genen. Dat enerzijds en mijn interesse in logistiek en automatisering anderzijds komen in dit werk mooi bij elkaar’. Samen met zijn team zorgt Rob voor het tellen en registreren van alle binnenkomende producten. ‘We zijn continue bezig om dat steeds efficiënter te doen. Daar krijgen we ook alle ruimte voor. En dat in een organisatie die zo’n mooi doel nastreeft: dat verrijkt mij ook als mens’.

Vrijwilliger Rocus, heftruckchauffeur

Al vanaf het begin is Rocus van Wingerde betrokken bij de Voedselbank. De laatste jaren bestuurt hij één dag in de week een vorkheftruck. ‘Zolang ik het kan, doe ik het. En met veel plezier. Zo blijf ik betrokken bij de samenleving. Ik kom hier veel mensen van allerlei pluimage tegen. Heel interessant. De sfeer is doordat er alleen maar vrijwilligers werken erg goed. Mensen zijn betrokken. En dat ik hier mijn laatste diploma in mijn leven heb gehaald als vorkheftruckchauffeur, dat is toch ook mooi!’

Wil jij meer lezen over Voedselbank Arnhem en haar vrijwilligers?

voedselbankarnhem.nl